jum klik²

25 August 2012

5 Syawal 5 Rasa

Lamanya x update blog dah macam berkarat kepala xde idea nak update cerita. Hiks. Ok memandang dah raya boleh la cerita sikit sebanyak cerita raya 2012. Tapi xnak cerita banyak la sebab xde apa sangat yang menarik sebab x amik gambar baju raya punggg ahahha.

Sebenarnya raya tahun ni saya ke Perak sebab kawan saya kahwin. Raya pertama and kedua je ada kat umah tu pun kejap je sebab ikut abang balik Kedah and from Kedah saya naik bus ke Perak. Cool jugak raya macam tu. Dari Alor Setar ke Butterworth, lepas tu sambung lagi ke Kamunting, Taiping Perak.

Selama 3 hari 2 malam kat sana dapat la jugak pusing-pusing bandar Taiping sambil pegang botol air mineral haha. Ok let's check it out the photos :D


Nasib ah motor sapa ntah
Ok saya sanagt bertuah sebab dapat jejak kaki dekat Bukit Larut. Tapi sayang xsempat nak naik atas sana sebab tiket dah sold out untuk hari tu. Alah sayang seribu kali sayang dah sampai dah tp xdapat naik lak. Nak jalan kaki memang xla sebab ride dengan jeep pun take almost 30 minutes wooowwww rabak kaki. Masa dalam kereta lagi boleh nampak ada macam satu rumah atas bukit and my friend told me tu Tea Garden. Please click HERE.


*Sengeh lapa
Ni pulak dekat Stesen Keretapi Taiping (KTMB). Sangat old kan and yes kawan kita cakap stesen ni dah lama dah tengok la kerusi dia tu sangat klasik haha. Kerusi batu simen dia warna merah. Bukan cat tau. 


Tembok besar belakang tu Penjara Taiping.
Sebab dah lapa kitaorang just singgah kejap dekat Tesco makan apa yang patut lepas tu sambung lagi jalan2 area Taiping. Singgah la kejap dekat Muzium Taiping. Masa sampai dah hampir pukul 5.30 ptg dah nak tutup dah. So sempat bergambar kat luar je la nak masuk pintu dah kena gari hahaha :D

Nama kuda Prince. Terjelir lidah bawak Princess pusing 2 round haha :D
Haaaa yang ni yang paling best. Hahaha. Ok xsangat rasanya tapi sangat sangat excited sebab ni kali pertama naik kuda okeyyy. Xsangka Syawal rahun ni sangat unik haha. Harganya boleh tahan la, RM10 untuk 2 pusingan. Ermm boleh la rasa macam Robin Hood haha. Oh ha mula-mula tu nak singgah dekat ATV Ride, tempat yang naik motor macam dekat padang pasir tu. Tapi xjadi nak singgah sebab kawan saya tu dia xpernah masuk situ jadi dia macam rasa janggal lak haha. Sayangkan kalau x saya dah boleh naik motor tu sobs.


Pusing punya pusing dah sampai petang dah. Singgah la kejap makan ABC Special kat Taiping ni. Lupa apa nama tempat tu. Hehe. 

Yong Ta Foo RM9.00
ABC RM3.00

Ermm ok la tu dah cukup la tu dengan masa yang ada kitaorang berdua pusing bandar Taiping. Dari satu tempat ke satu tempat xde la jauh mana macam pusing bulatan jumpa la tempat2 tu.

Ok la cukup sampai sini saja, rasanya xterlewat lagi saya nak ucapkan


SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA BLOGGERS :3

2 comments:

Qaseeh Tolia said...

nape tak dtg beraya umah akak? Umah MIL.. dekat dh tu..area club golf..Bestkan Taiping..

cekmet said...

ouhhhiiee xthu lg msa tu akk hiee :)