jum klik²

11 August 2011

sebelum dan selepas


Telur bungkus
Bungkus habessss

Tomyam ayam
Habesssssss

Daging masak merah
Sluurrrppppp

Ermmmnyumnyumm
Hahahahahbessss

hari tu pergi bukak puasa dekat Bandar Baru Nilai,kitaorang makan macam pirana.bhahaha
makan banyak bayar pun banyak la haha =D


mari dekat mari dekat kita kongsi sikit adab-adab bukak puasa;
  1. segerakan bukak puasa -ahaaa ni bila dah masuk waktu berbuka sahaja ok.jangan tiap kali dengar azan kita bukak puasa lak bhahah.
  2. bukak puasa dengan buah kurma/rutab/air -kita ikut sunnah nabi
  3. segerakan solat -kalau makan kita segerakan, solat pun kena segerakan jugakla kawan-kawan.hehe
  4. ha ni paling penting,jangan makan secara berlebihan/lebih muatan -amboi kalau pergi bazar tengok je mesti nak beli lepas tu makan xabeh.kan dah membazir tu,allah xsuka
  5. jangan lupa baca doa.amin
  6. last but not least,bacakan doa untuk orang yang menjamu kita berbuka.

ok that's all,for more information click here.


p/s jangan bukak puasa dengan rokok!auuuuu

14 comments:

Ema Razali said...

amboi, semua dah habessss. haha banyak betul makan :P

cekmet said...

Ahah
tau xpe
:)

cha zainol said...

amboi. bestnya. p/s yang best tu. heeeee :D

cekmet said...

ahaha
igt tau
haha

salwaismail said...

sedapnyaaaaaaaaaaaa! tergugat! :D

saya dewi said...

jeliro molep cekmet make :P sedap nyo larh. suko sukoo. bilo nok belanjo dewi make nieyh? heee :DD

cekmet said...

dewi:dewi ore klate ko? adh jupo geng hahha.. hor la sedap molek bayar pun sedap dewi weh hahaha

salwaismail:haha jgn2 tergugat kan btl puasa :)

saya dewi said...

klate kito. ekeke. tapo bayar mahal. sekali sekalo puah hati. hikhik :P

cekmet said...

haha
molek2
yolo dh tu dewi

Ihsan Arifin said...

uuuiiiii sedapnyeeeeee

stuck said...

berselero bebeno..hahha~

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sedapnyer daging masak merah tu..terliur akak dik

fairuz said...

kfine sengaja letak gamba kat sini kan!! lapaaaa wuuuuuuuu T_____T

cekmet said...

hahaha
:))